pozadie
Posledná zmena: 09.10.2023

Kurz Účtovník

Názov modulu:Jednoduché účtovníctvo, Podvojné účtovníctvo, Mzdové účtovníctvo
Miesto realizácie kurzu:Obchodná akadémia, Akademika Hronca 8, 048 01 Rožňava
Kurz sa poskytuje: Rožňava
Cena kurzu (cena s DPH):960 EUR
Popis akreditácie:Akreditáciu vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR číslo POA: 0421/2016/105/1
Dátum vydania akreditácie:06.07.2016
Informácie o kurze
Obsahová náplň kurzu:Pre koho je kurz určený: pre začiatočníkov, ktorí nemajú s účtovníctvom alebo mzdovou agendou skúsenosti a chcú sa naučiť viesť účtovnú agendu.

V rámci kurzu ponúkame 3 moduly účtovníctva, kde absolvent nadobudne teoretické a praktické vedomosti v oblasti:

Jednoduché účtovníctvo (55 hodín)
Spracovanie účtovných dokladov, kontrola ich formálnych a vecných náležitostí, praktické vedenie peňažného denníka a ostatných účtovných kníh, postupy obstarania, evidencie, oceňovania, odpisovania a vyraďovania dlhodobého majetku, obstarania, evidencie, oceňovania a skladovania zásob, evidencia zúčtovacích vzťahov z obchodnej, finančnej činnosti a pracovnoprávnych vzťahov, evidencia zúčtovacích vzťahov vyplývajúcich z daní a dotácií, inventarizácia majetku a záväzkov, uzatvorenie účtovných kníh, zostavenie účtovnej závierky v sústave jednoduchého účtovníctva a vyplnenie daňového priznania k dani z príjmov fyzických osôb.

Podvojné účtovníctvo (140 hodín)
Základy podvojného účtovníctva, podstata a súvislosti účtovného informačného systému, účtovanie rozličných účtovných prípadov, účtovné záznamy a zápisy v účtovných knihách, vedenie účtovnej dokumentácie, zostavenie účtovnej závierky, účtovných výkazov a daňového priznania.

Mzdové účtovníctvo (45 hodín)
Komplexné spracovanie mzdovej agendy, zostavenie pracovnej zmluvy, registračné a oznamovacie povinnosti, vypracovanie prehľadov a výkazov pre príslušné inštitúcie.
Organizačné údaje o kurze:Predpokladaný termín: jún 2024, po naplnení skupiny
Rozsah kurzu:240 h.
Kontaktné údaje
Kontaktná osoba:
Meno:Ing. Stanislava Bukovszká
Telefón:+421904648764
Vzdelávacia inštitúcia:
Názov:Obchodná akadémia, Akademika Hronca 8, Rožňava
Adresa:Akademika Hronca 8, 048 01 Rožňava
Informácie o spoločnosti:Sme stredná odborná škola, ktorej širokospektrálne zameranie študijných odborov umožňuje absolventovi samostatne vykonávať marketingové činnosti v tuzemsku a v zahraničí, činnosti zabezpečujúce finančné hospodárenie podniku, jeho účtovníctvo, štatistiku, cenovú tvorbu, daňovú agendu, činnosti spojené so získavaním a spracúvaním informácií na počítačoch, kvalifikované sekretárske a korešpondenčné práce.
Vzdelávacie aktivity:Akreditovaný vzdelávací program ďalšieho vzdelávania Účtovník Modul - Jednoduché účtovníctvo - 55 hod. Modul - Podvojné účtovníctvo - 140 hod. Modul - Mzdové účtovníctvo - 45 hod.